Home | blog | wijdtemaat schoenen

Leestijd: 2 minuten

Wijdtematen schoenen

Wijdtematen damesschoenen

Iedere voet is anders en dat is maar goed ook. Tegenwoordig zie je steeds vaker wijdtematen voorbijkomen bij schoenmerken. Dit houd in dat zij schoenen maken in verschillende breedtes, voor verschillende voeten. Niet iedere voet is nou eenmaal hetzelfde. Iemand met een (extra) smalle of juist (extra) brede voet wil natuurlijk ook mooie schoenen die goed passen. Daarvoor zijn schoenen met wijdtemaat in het leven geroepen. Comfort is daarbij vaak het allerbelangrijkste.

Wat is een wijdtemaat?

De wijdtemaat wordt gebaseerd op de breedte van een voet. Dit verschilt per persoon een aantal millimeter. De wijdte wordt gemeten in omvang vanaf de bal van de voet. Vaak is een wijdtemaat nodig voor voeten met bijvoorbeeld een hogere wreef of een knobbel bij de teen (Hallux Valgus). Met een wijdtemaat wordt aangegeven hoe smal of breed een schoen is en hoeveel ruimte de voet heeft in de schoen. Een wijdtemaat herken je aan een letter. Deze letter kan variëren van C t/m M. Bij Footnotes maken wij (comfort)schoenen in wijdte G, H & K.

Welke wijdtemaat (dames)schoen heb ik nodig?

Wanneer je op zoek gaat naar een passende damesschoen die bij jou past. Is het belangrijk om je voet goed op te meten. Voor onze Footnotes schoenencollectie hebben wij een eigen maattabel. Ons wijdtemaat schoenentabel vind je hier. Zo meet je gemakkelijk op welke schoenmaat en/of wijdtemaat je nodig hebt.

Uitleg wijdtematen schoenen

Zoals uitgelegd worden wijdtematen schoenen verkocht in C t/m M. Iedere letter staat voor een bepaalde breedte:

  • Wijdtemaat C & D; erg smalle voet
  • Wijdtemaat E & F; iets smallere voet
  • Wijdtemaat F+ & G; standaard voet
  • Wijdtemaat H; iets bredere voet
  • Wijdtemaat J & K; extra brede voet
  • Wijdtemaat K & M; zeer brede voet.

Wanneer er geen breedtemaat wordt vermeld bij een schoen, dan kun je er van uitgaan dat de schoenen wijdtemaat G is. Dit betekend dat de schoen gemaakt is voor de standaard voet.

Vergelijkbare berichten

Loading...