Hoe meet je de breedte van je voet?

Wijdtemaat schoenen tabel Footnotes

Het is belangrijk dat je de juiste wijdtemaat voor je schoenen bepaalt. Dit doe je gemakkelijk en snel door onderstaande video te bekijken of de drie stappen te volgen. Hierdoor weet jij direct hoe je de breedtemaat voor jouw schoenen kan meten. Dit bespaart je niet alleen de retourkosten, maar het is ook nog eens beter voor het milieu.

Wat meet jij ervan?

De drie stappen

Meten is weten, maar wat heb je nodig? Een meetlint, pen, papier en als het kan, iemand die je wil assisteren. Wanneer je het samen opmeet, meet je nauwkeuriger, want je verdeelt je gewicht over beide voeten. Door deze drie makkelijke stappen kun jij de breedte van je voet op meten:

Benodigdheden:

  • Meetlint
  • Een pen of potlood
  • Papier
  • (Assistentie)

STAP 2

De schoenen van Footnotes beschikken over een breedtemaat. Elk model heeft een eigen breedtemaat. We bereiden de collectie regelmatig uit met nieuwe modellen.

Nu is het tijd om je voetbreedte op te meten. Zet je voet plat neer op het meetlint. Meet de omtrek van jouw voet bij het breedste gedeelte, meestal is dit bij het bolvormige bot net onder de grote en kleine teen. Het kan zijn dat je het meetlint scheef trekt. Zolang het meetlint niet te strak om de voet zit, maakt dit niets uit.

Geen meetlint bij de hand? Geen probleem. Met een veter, lint of stuk touw werkt het niet anders. Plaats, bijvoorbeeld het touw, op dezelfde manier rond je voet en teken af waar het koord bij elkaar komt. Meet deze afstand vervolgens op met een liniaal, geodriehoek of rolmaat. Nu weet je ook de omtrek van je voorvoet.

STAP 1

Zet je voet (evt. met sok) op een stuk papier en zet een streep bij je grote teen. En zet een streep ter hoogte van het uiterste gedeelte van je hiel. De afstand tussen deze twee strepen is jouw voetlengte.

Let op: de voetlengte staat niet gelijk aan de benodigde schoenmaat. Je hebt namelijk nog wat lengte nodig om niet met je teen tegen de neus van de schoen te stoten. Doorgaans is 1 cm extra voldoende om de juiste schoenmaat aan te duiden.

STAP 3

Lengte- en breedtematen kunnen per voet verschillen. Wij raden het je daarom aan om beide voeten op te meten en altijd uit te gaan van de grootste meting.

De maattabel

Meet de breedte van je voet op en vind in de onderstaande wijdtemaat schoenen tabel gemakkelijk jouw maat!

Loading...