Home | blog | Tips bij het vinden van schoenen voor brede voeten

Leestijd: 1 minuut

voor de extra brede voet

Tips bij het vinden van schoenen voor brede voeten

Voor sommige mensen is schoenen kopen niet alleen makkelijk maar een echt feestje. Scoor je dan ook nog eens de schoenen waar je inmiddels al een tijdje naar op zoek bent, dan is je missie succesvol geslaagd. Voor andere mensen blijkt schoenen kopen soms een lastige opgave. Niet iedere voet is namelijk hetzelfde, een brede voorvoet, een halgus valgus (in de volksmond de welbekende knobbel aan de binnenkant bij de grote teen) een hallux rigidus of andere aandoeningen maken dat het niet altijd ieders geliefde bezigheid is.

Kortom; soms een echte zoektocht waar wij je graag bij willen helpen! Hieronder vindt je een aantal tips waar je op zou kunnen letten bij het vinden van de juiste schoen in de juiste (wijdte)maat.

Tip 1 de lengte en breedte opmeten

Het is belangrijk dat je je voet goed laat opmeten zowel in de lengte als in de breedte! Dit is wellicht het meest belangrijke onderdeel van een goed passende aankoop. Ons motto is daarom altijd “een goed advies is goud waard” en voorkomt teleurstelling. Zoek een speciaalzaak bij jou in je directe omgeving op voor een goed maatadvies. Vaak kunnen zij het juiste model van een bepaald merk, bij jouw voet adviseren. Dit zorgt direct voor een snelle en efficiënte zoektocht met vaak direct een tevreden aankoop als resultaat. Schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende breedte (wijdte) maten. De G leest is over het algemeen de standaard maat (de meeste modemerken vermelden dit niet eens, maar hanteren deze leest) , de H leest is net wat breder en de K leest is voor de extra brede en vaak wat vollere voet. Hier kun je op letten als je de schoenen gaat kopen zodra je weet welke wijdte/breedte het beste bij jou voeten past.

Wil jij liever zelf thuis je voeten opmeten? Klik dan hier.

Tip 2 Veterschoenen

Een schoen met veters biedt de nodige voordelen, het is tenslotte welbekend dat in de loop van de dag je voeten wat dikker worden. Met een veterschoen kun je vaak enigszins het comfortabele gevoel op je wreef beïnvloeden. Wanneer je de veters strak of iets minder strak sluit is het erg fijn om met meerdere vetergaten te kunnen werken. Zeker wanneer je een hogere wreef hebt kun je met een rijgsluiting goed uit de weg en biedt net wat extra’s ten opzichte van de welbekende derby sluiting die minder gaatjes bevat.

Tip 3 Meteen goed zitten

Een schoen moet meteen lekker zitten. De uitspraak “die schoenen moet je echt even uitlopen hoor” is vaak niet het juiste advies en een verkooptrucje om toch maar tot de aankoop over te gaan. Een schoen wordt namelijk niet groter wanneer je ze draagt. Het verwerkte materiaal wordt weliswaar soepeler maar in de basis moet de breedte en de lengte je direct bevallen. Ben dus kritisch en loop echt een aantal keer op en neer in de winkel en beoordeel zo de zachtheid qua materiaal en de stijfheid of juist de demping in de zool om aan je persoonlijke behoeften te beantwoorden en zo je loopgenot te kunnen bepalen.

Bekijk nu online

Bekijk de collectie en shop onze schoenen bij een dealer in de buurt. Footnotes past bij jou!

blogs

Vergelijkbare berichten

Loading...